healthy food delivery Specialist in Malaysia

Diet Plan For Weight Loss by Dietmonsta

Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia muscle gain meal

MUSCLE GAIN
Support muscle growth and strength gains, and ease muscle recovery with a nutrient-packed, high protein meal.


WEIGHT LOSS (NO CARBS)
Carefully developed to maximise nutritional values, the weight loss no-carb meal plan is rich in protein and healthy fats.

Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia weight loss no carb

WEIGHT LOSS (LOW CARBS)
Fuelling up with proper nutrients with our low carb meal plan to achieve your weight loss goals and feel energised.

Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia eat well meal

EAT WELL
High-quality proteins, carbohydrates and healthy fats create a balanced macronutrient meal plan to suit your lifestyle.

Diet Menu Delivery in Kuala Lumpur

30 day meal plan for weight loss

Good health and vitality drive peak performance and productivity at work. Our meal plans are designed to fuel up - in and/or out of office.

7 day diet plan for weight loss

The menu range is diversified but healthy, and the prices are very affordable. Invest in your health by sticking to these healthy meal plans!


Healthy Food Delivery Specialist in Kuala Lumpur, Malaysia

Best diet plan for muscle gain and fat loss

Petua Kurus Cepat Tanpa Menggunakan Produk Kurus

weight loss meal plan WEIGHT LOSS 9 MEALSPetua nipis ini sesuai untuk mana-mana individu yang memerlukan berat badan yang diimbangi dengan perawakannya. Petua tipis ini tidak masuk akal bagi individu yang tidak menahan lapar dan tidak merancang untuk kurus secara langsung. Petua nipis ini sesuai untuk orang.

Jelas sekali, tanpa mengira jumlah tip tip yang kita baca, tetapi jika kita tidak melatihnya, itu hanya sia-sia. Anda perlu mempunyai jiwa yang kuat untuk membentuk badan. Sebaik-baiknya, alu-alukan sahabat atau pasangan / isteri tersayang untuk bergabung sekali mengubah cara hidup yang mantap. Sediakan sasaran dan amalkan rejimen pemakanan dan cara hidup yang sihat bersama-sama melalui petua penurunan berat badan ini.

Anda perlu tahu, barang tipis yang ada sekarang boleh membantu mempercepat. Sekiranya anda tidak mengubah rutin makan dan cara hidup anda, makan apa-apa jenis kurus, tidak akan ada kesan buruk. Sesungguhnya, item nipis itu boleh memberi kesan buruk kepada badan anda.

 

Ketahui Kalori Harian Anda

Apa itu Kalori?

Kalori benar-benar merupakan unit anggaran untuk tenaga.

order diet meal plan now

Adakah kalori penting?

Sesungguhnya. Tubuh manusia memerlukan kalori untuk menghasilkan tenaga, namun masalah akan timbul sekiranya jumlah kalori yang dibakar berlebihan dan tidak dikonsumsi. Apabila makan secara berlebihan dan ini menjadikan ukuran kalori melebihi yang diperlukan oleh badan anda, maka pada ketika itu makanan akan berubah menjadi lemak yang dimasukkan ke dalam badan jika tidak dimakan atau diusahakan. Inilah sebab kenaikan berat badan dan ini merupakan ancaman kepada kesejahteraan.

Terdapat sebilangan besar cara untuk anda mengetahui tahap kalori dalam makanan anda, dan cara mengawalnya. Pada masa ini anda boleh memuat turun aplikasi di google untuk mengetahui dan mengawal tahap kalori yang anda perlukan. Anda boleh lihat di sini.

Berdasarkan penyelidikan ahli diet, kalori mutlak yang diperlukan (Keperluan Kalori Harian) oleh lelaki dewasa ialah 2000 hingga 2500 kalori setiap hari. Bagi wanita dewasa, ia adalah antara 1600 hingga 2000 kalori setiap hari.

Model asas, untuk lelaki jika berat badan anda sekarang adalah 85kg. Berumur 18-35 tahun, anda memerlukan 3200kkal (kalori) untuk badan anda. Bagaimana anda mahu kurus?

Cara anda perlu mengurangkan kalori yang diambil dari 3200kkal menjadi 2000-2500kkal setiap hari. Jelas ia tidak dapat diturunkan entah dari mana seperti itu sekali. Ini adalah asas sedikit demi sedikit. Pertama turunkan kepada 3000kcal setiap hari terlebih dahulu. Tidak mengapa hanya menurunkannya sekali lagi.

Petua Tipis – Bagaimana Mengira Kalori Dalam Makanan Harian Anda?

Terdapat banyak jadual makanan dan petua tipis di google. Salah satunya adalah dari Kementerian Kesihatan, anda boleh memuat turunnya DI SINI

Baiklah, tidak kira sama ada anda berkesan, turunkan kalori. Ia masih belum mencukupi. Bagaimana menguruskan kalori yang ada di dalam badan anda sejak sekian lama, yang mana sekarang lemak yang direndam?

Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia muscle gain meal  Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia weight loss no carb Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia eat well meal

Latihan (Berjalan atau Berjoging)

Adakah anda sedar Bolehkah mengamalkan pengambilan kalori dengan cepat?

Ramai yang tidak mempunyai idea foggiest, berjalan selama 1 jam boleh memakan 600 kalori. Walau apa yang mungkin, siapa yang tahan dan sanggup berlari selama 60 minit. Ini adalah perkara yang sangat mencabar bagi individu biasa, apatah lagi individu yang mengalami kesan masalah berat badan.

Pertama sekali, anda tidak perlu berlari selama 60 minit, sekiranya anda mendapat 20 minit tidak mengapa. Oleh kerana kita tidak menjalankannya secara khusus. Latihan seperti memasak, duduk di depan TV, tidur dan membersihkan rumah juga boleh memakan kalori. Cuba tidak perlu lebih cergas dalam jangka masa yang singkat.

Objektif asasnya adalah melatih rejimen pemakanan dan cara hidup yang sihat. Yang penting adalah melakukannya dengan pasti. Jangan ketika anda lemah, tinggalkan latihan. Sekiranya anda kekal, tegaskan bahawa anda gemuk sekali lagi.

  • Melangkau – Melangkau atau melantun selama 15 minit setiap hari boleh memakan lebih dari 100 kalori.
  • Membersihkan rumah – Membersihkan rumah selama 40 minit boleh memakan 100 kalori.
  • Bowling – Bermain boling selama 30 minit boleh memakan 100 kalori. Walau bagaimanapun, anda harus menghilangkan kegigihan sambil bermain boling.
  • 20 minit berjalan kaki – 20 minit berjalan kaki atau bahkan 2000 peringkat boleh memakan 100 kalori.
  • Rehat – Anda boleh mengambil 100 kalori semasa berehat sekiranya anda menambah berat badan anda sebanyak 5 hingga 5 paun. Bagaimana? Tingkatkan kemasukan protein anda dan bersenam di pusat rekreasi.
  • Bergerak – Menari selama 20 minit boleh memakan 100 kalori badan anda.
  • Mencuci / meruntuhkan / menekan pakaian – Luangkan 45 minit untuk mencuci, menggantung dan menekan pakaian anda dan anda boleh mengambil 100 kalori.
  • Masak-Luangkan 40 minit memasak-bermula dari susunan produk, perjumpaan memotong, memasak sehingga hidangan di meja makan boleh memakan 100 kalori.

order diet meal plan now

more info at: https://dietmonsta.com

Malaysia
Translate »