healthy food delivery Specialist in Malaysia

Diet Plan For Weight Loss by Dietmonsta

Diet Menu Delivery in Kuala Lumpur

30 day meal plan for weight loss

Good health and vitality drive peak performance and productivity at work. Our meal plans are designed to fuel up - in and/or out of office.

7 day diet plan for weight loss

The menu range is diversified but healthy, and the prices are very affordable. Invest in your health by sticking to these healthy meal plans!

Healthy Food Delivery Specialist in Kuala Lumpur, Malaysia

Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia muscle gain meal Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia weight loss no carb Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia eat well meal

Setiap individu menginginkan tubuh badan yang langsing, ramping dan menawan.

Menu diet seminggu

weight loss meal plan 1 WEEK WEIGHT LOSS 21 MEALS

Untuk mencapai berat badan yang diingini, seseorang itu memerlukan motivasi dan dedikasi yang kukuh. Namun begitu, ramai yang gagal sama ada mereka berhenti separuh jalan ataupun berat badan tidak susut walau pelbagai usaha telah dilakukan.

Diet turunkan berat badan

Banyak petua telah disarankan untuk mengurangkan berat badan. Sama ada mengurangkan pengambilan makanan atau minuman manis, mengurangkan memakan makanan berminyak, tidak makan nasi langsung, banyakkan bersenam dan bersukan serta lain-lain.

Menu diet rendah kalori seminggu

Walau bagaimanapun keadaan pasti berbeza buat mereka yang mengalami kesukaran menurunkan berat badan. Kesibukan harian dan kurangnya motivasi merupakan antara cabaran utama yang dialami dalam menurunkan berat badan. Namun begitu, hal ini boleh ditangani dengan pengamalan diet yang sesuai. Maklumat lanjut di: https://dietmonsta.com/

Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia muscle gain mealHealthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia weight loss no carbHealthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia eat well meal

order diet meal plan now

Cara Diet Yang Betul Dan Berkesan Dalam Masa Seminggu

Cara Diet Yang Betul-Seminggu Dah Nampak Kesan

Cara diet yang betul ini sangat berguna untuk mereka yang nak dapatkan berat badan yang ideal.Cara diet yang betul bukannya dengan tidak makan nasi dan sarapan pagi.Cara tersebut salah dan tidak betul.Cara diet yang betul ialah sentiasa mengamalkan makanan seimbang mengikut keperluan kalori dalam tubuh sesorang.

Keperluan kalori bagi lelaki dan perempuan ni tak sama.Ini kerana,lelaki lebih banyak mengeluarkan tenaga daripada perempuan,menyebabkan lelaki perlukan lebih kalori.Sebelum nak berdiet,langkah pertama ialah kita timbang berat badan terkini dahulu dan rekodkan.

Kalau tak timbang,macam mana nak tahu perubahan pada berat badan kita kan.Belila penimbang berat,yang murah-murah pun takpa.Yang kedua perlu ada pita pengukur. Tujuannya untuk ukur saiz pinggang dan perut kita.

Cara Diet Yang Betul Mengikut Cara “Eat Clean”

  1. Sarapan pagi wajib! anda minum air putih segelas, sarapan 2 biji telor rebus dan sekeping roti wholemeal gardenia purple untuk lebih kenyang sampai lunch. Kalau lapar sebelum lunch, boleh makan sebiji epal hijau.
  2. Time lunch, boleh ambil segengam nasi atau satu senduk, lauk berprotein dan lebihkan sayuran. Nasi boleh makan beras putih kalau boleh beras siam atau beras basmathi atau beras perang. Ikut mana korang selesa. Jangan beras putih murah tempatan tu. Karbohidrat dan gula tinggi.Protein pula aku pilih bahagian dada ayam dan ikan yang tak digoreng. Cara masak, rebus, bakar dan grill.
  3. Sayur pulak aku pilih yang rendah kalori dan selalunya aku makan timun, broccoli dan bayam. Broccoli dan bayam tu aku rebus atau stim je.
  4. Makan malam kalau boleh sebelum jam 7 petang. Pandai-pandai la set alarm dekat handphone. Boleh ulang set hidangan lunch tadi. Kalau lapar sebelum 7 petang boleh makan buah.
  5. Buah-buahan yang terbaik untuk diet ni boleh ambil tembikai, nenas, epal hijau dan jambu batu. Jangan letak serbuk asam pula. Ada gula dalam tu.
  6. Sebelum tidur makan sepotong atau sebiji buahan-buahan.
  7. Hari Sabtu dan Ahad waktu pagi perlu jogging/berbasikal selama 30 minit ke 1 jam.
  8. Elakkan air manis, coklat, aiskrim, makanan bertepung berminyak, fast food dan kerepek.
  9. Setiap malam lepas balik kerja,amalkan bersauna untuk keluarkan peluh dan toxic dalam badan selama 15-20 minit.Tak perlu la nak pergi spa,sauna di rumah pun dah cukup.Motif utama ialah nak bakar kalori dan keluarkan peluh.

order diet meal plan now

Amalan Cara Diet Yang Betul Dan Berkesan Perlu Konsisten

weight loss meal plan 1 WEEK WEIGHT LOSS 14 MEALSMacam tu lah,jika konsisten selama 7 hari berat badan boleh turun sampai 1.5kg/ seminggu.Kalau sebulan dah berapa banyak boleh turun tu.Paling penting,air masak 2-3 liter cuba habiskan dalam masa 1 hari tu.

Korang kena sediakan jadual pemakanan dan tampal dekat dinding atau buat saja dalam handphone. Kalau boleh buat atau bawa bekalan makanan tu sendiri ke tempat belajar atau kerja.Diet ni bermaksud makan makanan yang sihat, bukan tak makan langsung. Nak turun berat badan kene jaga pemakanan.

Selain tu korang juga boleh ambil makanan tambahan untuk elakkan perut rasa lapar dan mulut asyik nak makan. Boleh makan Green Cofftea sebiji setiap pagi. Cepat rasa kenyang walaupun makan sedikit makanan.Boleh juga try minum kopi tanpa gula,mengikut kajian kafein boleh kurangkan berat badan.kafein yang akan merangsang sistem saraf dan membuatkan seseorang itu aktif dan sekali gus akan membakar lebih banyak kalori dalam badan.

order diet meal plan now

Makanan untuk diet cepat kurus

 

 

Diet plan for weight loss

Diet plan for weight loss

“Healthy Diet – A Guide to Weight Loss “

Here are some weight loss diet tips that can be followed anywhere, everyday:

  • Make a delicious low fat mayonnaise by combining one teaspoon of Dijon mustard or satay sauce with a low fat yogurt.
  • Do not skip meals. Skipping meals slicks the body into slowing down the metabolism, attempting to conserve calories during a period where limited fats and fuel are available. Remember that eating increases the metabolism.
  • Stuff vegetables like capsicum and zucchini with flavored fillings or minced chicken, white meat or fish. These are healthy and contain low fat.
  • Take pita bread roll ups or wraps with salad fillings.
  • Eight hours after waking up, our metabolism slows down that is why 30 minutes of exercise before dinner will increase the metabolism for about two to three hours. This produces an increase in burned fat even hours after the work out is over.
  • Add alfalfa or mung beans to salad to get extra iron.
  • Good cooking and healthy eating begins with learning about nutrition and how to prepare healthy recipes.
  • Learn how to make the family favorite recipes and make sure that fats, salt, and sugar are cut out. Substitute non-fat yogurt for cream, stir-fry without oil and use herbs and spices instead of salt to taste.
  • Consult the doctor before beginning an exercise or weight loss program.
  • Slowly eat and chew each bite during meals as this would decrease one’s appetite.
  • Complete three small meals and two snacks everyday instead of one or two huge meals.
  • Use chicken stock when stir-frying. This will cut down on hidden fat.
  • Buy non-toasted muesli instead of the toasted ones. A plate of toasted muesli contains more fat than a plate of bacon and eggs.
  • As much as possible do not remove the skins of fruits and vegetables since most of the nutrients are concentrated under the skin.
  • Warm water with just a squeeze of lemon juice before breakfast get the metabolism going for the day, this also help preventing constipation and is excellent for the skin.
  • One of the best sources of vegetable protein is from soya beans or tofu. All legumes provide some protein, so include lentils, lima beans etc into casseroles and soups.
  • Look for a weight loss “buddy,” club, or support mates. This will motivate you to stay and enjoy your weight loss program.
  • Though it’s hard at first, try not eating 3 hours or more before bedtime.
  • Make pasta a fast food choice – preparing a pasta meal or salad will only take 10-12 minutes.
  • Chilli helps to speed up metabolism – even the milder varieties.
  • Try making omelettes without adding the yolks! A dramatic decrease in fat.
  • Substitute baking soda, baking powder, MSG and soya sauce in cooking.
  • Remove fat by dropping ice cubes into the baking tray. Fat will stick to the ice cubes.
  • Drinking hot water instead of cold water in the morning can increase the speed of your metabolism and burn more calories.
  • Eat before you go food shopping and always prepare a shopping list. Only buy food which relates to your weekly menu plan and don’t be tempted to buy goodies.

Make sure that the right discipline is still practiced to promote consistency on the diet plan. This will lead eventually to a healthy life-style and a more fruitful living without the extra fat and extra pounds on the side. more info at https://dietmonsta.com

order diet meal plan now

Healthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia muscle gain mealHealthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia weight loss no carbHealthy Food Delivery Kuala Lumpur Malaysia eat well meal

Healthy Food Delivery

DietMonsta is the FUEL for FITNESS

Dietmonsta is best to support your busy lifestyle, delivering pre-prepared healthy meals to your door. We want you to save time & money, help you achieve your fitness goals and keep you looking and feeling your best, without ever worrying about what to eat again.

“YOU DON’T HAVE TO EAT LESS, YOU JUST HAVE TO EAT RIGHT”

Dietmonsta meals are made from fresh & natural ingredients, low sodium & calories with well-balanced nutrition. Not to worries about same boring taste, as our chef is specialized in taste good healthy cooking.

You Order We Deliver – Your Healthy Food Delivery Specialist

7 day diet plan for weight loss

 

 

cara menurunkan berat badan 10kg dalam 2 minggu Malaysia

Translate »